Az oldalt FOLYAMATOSAN FRISSÍTEM, nap mint nap ÚJ kottákkal, dalokkal, programokkal találkozhatsz. Ha netán kérdésed van, hozzászólásod, tedd azt bátran! Ha nem találod a dalt, ÍRJ és megpróbálok SEGÍTENI!!!
Ha még tanulni szeretnél de nincs aki tanítson, itt az INGYENES GITÁRISKOLA KEZDŐKNEK-HALADÓKNAK ahol szintén szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre, vagy tanácsot adok egy-egy dal eljátszásához :)

Regisztráció után, a megjegyzésekben bátran kérhetsz dalokat, vagy tanácsot.
AZ AKKORDOKAT PRÓBÁLOM A VÁLTÁSOK HELYÉRE HELYEZNI, ENNEK ELLENÉRE GYAKORTA ELCSÚSZNAK, EZT VEGYÉTEK FIGYELEMBE!!! A DALLAL EGYÜTT JÁTSZVA KÖNNYEDÉN RÁJÖTTÖK A VÁLTÁSOK HELYÉRE!

Kereső

Használd a keresőt!!! Könnyebben rátalálsz a dalra! Akár csak írd be az előadót, vagy egy részt a szövegből...

Dalkereső

Csemer Boglárka - Boggie - WARS FOR NOTHING

 
    Kicsit megmosolyogtam a gitárost. Az egyik videón pár pillanatra látszik, és egyből jómagam jutottam eszembe, mikor  egy könnyű dalt jól el bonyolítva játszok, így produkálva magam a közönségnek. Hehe. Ő is ezt csinálja. Na de térjünk a dalra. Az aki most elkezdi keresgélni a D* akkordot, ahelyett, hogy ezt elolvasná komoly bajba lesz xD. A dal szinte egész végig D-dúrbn megy, egy kis apró nagyon is ismert dallammal fűszerezve. Lefogod a sima D akkordot, majd a szabad kisujjaddal a G hangot, tehát az E1 húron a 3. bundba, helyezed a kisujjad. Ezt Dsus4 akkordnak nevezik. Sok jelentősége nincs az akkordnak a dalban, ugyanis a kisujjunkkal visszapengetünk, ezért kell a D akkordból, fogni le ezt a plusz 1 hangot. Tehát megpendítsük a g-hangot, majd kisujjunkkal visszapendítünk a húron a fisz hangra. A dalban többféleképp varriálja ezt, folytatom a bonyolultabbal, ami abban a részben érvénysül, mikor sikálva kísér a gitár. Viszapendítés után - amit sikánál is használunk - fisz hangot fogó középső ujjunk is felemeljük a húrról és lependítsük a húrokat, ekkor egy e - hang fog megszólalni a D akkordban ezt Dsus2 akkordnak hívjuk. Legszebb a következő negyednél kalapálva - ráütéssel - visszafogni a D akkordot.
  Nézzük akkor mit is játszunk a D*-nak jelölt részben (amíg nem megy próbáld sima lehúzásokkal):


D* ----> D - Dsus4 - D - Dsus2 - D

  Van pár eset, mikor a Dsus2 kimarad szándékosan, és 2 D akkord megy azaz fisz hang, legtöbbször viszont a G-húron fogott a - hang pendül meg, és ezért nincs jelentősége a Dsus2 akkordnak, még ha azt is kellene fognunk. Az A akkord is lehet akár a visszafogott D akkord a-hangja, ezért tettem zárójelbe azokon a részeken ahol nem kell feltétlenül A-akkordot fogni.
   Nem kell megijedni a daltól. Kicsit gyakorolni. Az igazi hangszer ebben a dalban is az énekhang. Jó gyakorlást Szederkee-nek aki a dalt kérte, és minden kedves gitárosnak!



Csemer Boglárka - Boggie - WARS FOR NOTHING

 (A)     D             D*
  Do you know our earth is a mess
 D                         D*
  All the wars for nothing, it never ends
 D     Hm-D          D*         
  Everybo-dy deserves a chance
 (A)      Hm             A      D       G    F#m  Hm 
  All the souls, all the souls, can you hear them cry?


That you livein peace does not mean
It’s okey to ignore all the pain
I see children joining the stars
Solders walk towards the dark, let me ask

Can you justify all the eyes
That will never see daylight
Give me one good reason to hurt
A helpless soul, break a heart, kill a mind.

Do you know how many innocents
Are hiding from punishment
For crimes they’d never commit
All alone, all alone, do they deserve

To die for believing something else,
For having a face someone can’t stand
Do you know our earth is a mess
All the wars for nothing, it never ends
 (A)      Hm          (A)   D G  F#m  Hm  
  All the souls, all alone, hold them tight
 D        Hm               A         D
  All the souls, deserve a chance at life



2 megjegyzés:

  1. Szia !

    A segítségedet szeretném kérni a Road - Világcsavargó dalának az akkordjaihoz. A NET tele van minden féle akkordokkal , de szerintem nem pontosak.

    Segítséged előre is köszönöm , üdv. András

    VálaszTörlés