Az oldalt FOLYAMATOSAN FRISSÍTEM, nap mint nap ÚJ kottákkal, dalokkal, programokkal találkozhatsz. Ha netán kérdésed van, hozzászólásod, tedd azt bátran! Ha nem találod a dalt, ÍRJ és megpróbálok SEGÍTENI!!!
Ha még tanulni szeretnél de nincs aki tanítson, itt az INGYENES GITÁRISKOLA KEZDŐKNEK-HALADÓKNAK ahol szintén szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre, vagy tanácsot adok egy-egy dal eljátszásához :)

Regisztráció után, a megjegyzésekben bátran kérhetsz dalokat, vagy tanácsot.
AZ AKKORDOKAT PRÓBÁLOM A VÁLTÁSOK HELYÉRE HELYEZNI, ENNEK ELLENÉRE GYAKORTA ELCSÚSZNAK, EZT VEGYÉTEK FIGYELEMBE!!! A DALLAL EGYÜTT JÁTSZVA KÖNNYEDÉN RÁJÖTTÖK A VÁLTÁSOK HELYÉRE!

Kereső

Használd a keresőt!!! Könnyebben rátalálsz a dalra! Akár csak írd be az előadót, vagy egy részt a szövegből...

Dalkereső

Ákos Stefi - Hozzám tartozol ( A kerthez tartozik a rózsa )

     Imre, bevallom ez kifejezetten nehéz volt. Ennyire régi slágerekkel csak ritka esetekben találkozom, és mondhatni sosem játszom őket. Nem azért mert bármi kivetni valót találnék rajtuk, sőt! A mai modern zenében nem igazán találok értéket. Ezek pedig igazi értékei a magyar zenének. Sokszor csodálkozom is, hogy ezekről az unikumokról nem készülnek újrahangszerelt feldolgozások. Szép a magyar zene, de ezt a mai világ elfelejtette. Talán a sok év kommunista bezártság elől való menekülés vált beidegződéssé, hogy külföldi sztárokat istenítsünk, és külföldi dalokat énekeljünk. Ami szörnyűbb, hogy már ez a követelmény. Nem hagynék ki egyetlen tehetségkutató figyelemmel kísérését sem, és bizony egyre nagyobb bennem az undor, hogy az esetek 90%-ban bizony, külföldi dalokkal próbálkoznak a résztvevők. Mintha kiváló magyar zene nem is lenne. Hová vezet ez, el sem merem képzelni. Lassan majd a szavalóversenyeken is kihagyjuk nagy költőinket - hisz a kortárs kötészeten már most sokan angolul írnak verset - és angolul szavalunk majd?
       Ennyire - már bocsánat - degenerálódik a magyar kultúra? Tény ami tény. A zene, mint művészet, egyre halványabb, és inkább a pénz által vezérelt iparággá nőtte ki magát.
     Az értékek változtak, azonban rengeteg hozzáállás nem. Keményen védik a jogdíjakat egy-egy ilyen dal kottájánál, pedig lassan nemzeti örökségünk kincsei lesznek ezen korú dalaink, melyeket ismerni kellene a világnak, nem pedig lebéklyózni egy-egy üzleti megfontolású cégnél.
      Ez utóbbi okból, saját akkordozásomban találjátok itt a dalt, de az eredeti kottát is meg találjátok, amíg a jogvédők le nem tiltják az oldalról. Amennyiben már nem szerepel a kotta, akkor írjatok a megjegyzésben és elküldöm.
     Kellemes gyakorlást! 
 

  Am                   G
  A kerthez tartozik a rózsa,
 E7                   Am
  s a patakhoz a habfodor,
 D9                    C
  a dalhoz tartozik a strófa,
           Dm     G    C
  te pedig hozzám tartozol.

    Am                 G
  A holdhoz tartozik a csillag,
 E7                    Am
  a csillaghoz a kósza fény,
 D9             C
  diófához a dióillat,
     Dm       G        C
  és tehozzád tartozom én.

  Gm                          F             
  Röpke percek szállnak és az évek
         Gm   C  -   F    
  a homokórán lehullanak.
  Am                       Em
  Én szeretlek téged, amíg élek,
           Am  -  D7     -    G
  és magam mellől nem bocsájtalak.

 
 Am                    G
  A naphoz tartozik az éj is,
 E7                           Am
  a nyárhoz szél, mely zúg, sodor,
 D9                       C
  s ha haragszol is néha, mégis
            Dm -   G -  C(G#)   
  te csak énhozzám tartozol.


(az átkötő rész nagyjából ismételve mindent fél hanggal magasabra transzponálva, majd Am C G-vel visszatér az eredeti hangnembe majd ismétli az előző versszakot és itt vége, Node akkor honnan ez a szöveg??? Gondolom aki játszani is szeretné az ismeri mit szeretne játszani.)


  Egy verset írtam könnyedet,
  bevallom, hogy csupán neked.
  Ha meghallgatod, azt hiszem,
  érzed, hogy megdobban szívem.

  Fogadd el tőlem, kedvesem,
  s dúdold el néha kedvesen!

  A kerthez tartozik a rózsa,...
  ...te csak énhozzám tartozol.
  Hozzám tartozol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése