Az oldalt FOLYAMATOSAN FRISSÍTEM, nap mint nap ÚJ kottákkal, dalokkal, programokkal találkozhatsz. Ha netán kérdésed van, hozzászólásod, tedd azt bátran! Ha nem találod a dalt, ÍRJ és megpróbálok SEGÍTENI!!!
Ha még tanulni szeretnél de nincs aki tanítson, itt az INGYENES GITÁRISKOLA KEZDŐKNEK-HALADÓKNAK ahol szintén szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre, vagy tanácsot adok egy-egy dal eljátszásához :)

Regisztráció után, a megjegyzésekben bátran kérhetsz dalokat, vagy tanácsot.
AZ AKKORDOKAT PRÓBÁLOM A VÁLTÁSOK HELYÉRE HELYEZNI, ENNEK ELLENÉRE GYAKORTA ELCSÚSZNAK, EZT VEGYÉTEK FIGYELEMBE!!! A DALLAL EGYÜTT JÁTSZVA KÖNNYEDÉN RÁJÖTTÖK A VÁLTÁSOK HELYÉRE!

Kereső

Használd a keresőt!!! Könnyebben rátalálsz a dalra! Akár csak írd be az előadót, vagy egy részt a szövegből...

Dalkereső

Betemetett a nagy hó ( Kányádi Sándor verse)





    Tudom, hogy nem igazán karácsonyi dal, de a kisebbik lányom egyszer ezzel a dallal tért haza az oviból, dúdolgatta egész nap. Na nem kellett sok, hogy a fülembe másszon a dalocska, elő is kaptam a gitárt, s alájátszottam az egyszerű kíséretet. Azóta is énekelgetjük a fenyő körül…:)  Ez az ovis dallamra épül, nem a Kaláka, vagy az Alma együttes által játszott variációra. Bár a Kaláka csak kicsit több akkorddal játsza….

C   /      /      /
Betemetett a nagy hó
/      /      G     /
erdőt, mezőt, rétet.
C       /      /     /
Minden, mint a nagyanyó
/     /   G    /
haja, hófehér lett.
C       /      /    /
Minden, mint a nagyapó
/       /   G   /
bajsza, hófehér lett,
C      /   /    /
csak a feketerigó
G(D)   G   C  /
maradt feketének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése