Az oldalt FOLYAMATOSAN FRISSÍTEM, nap mint nap ÚJ kottákkal, dalokkal, programokkal találkozhatsz. Ha netán kérdésed van, hozzászólásod, tedd azt bátran! Ha nem találod a dalt, ÍRJ és megpróbálok SEGÍTENI!!!
Ha még tanulni szeretnél de nincs aki tanítson, itt az INGYENES GITÁRISKOLA KEZDŐKNEK-HALADÓKNAK ahol szintén szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre, vagy tanácsot adok egy-egy dal eljátszásához :)

Regisztráció után, a megjegyzésekben bátran kérhetsz dalokat, vagy tanácsot.
AZ AKKORDOKAT PRÓBÁLOM A VÁLTÁSOK HELYÉRE HELYEZNI, ENNEK ELLENÉRE GYAKORTA ELCSÚSZNAK, EZT VEGYÉTEK FIGYELEMBE!!! A DALLAL EGYÜTT JÁTSZVA KÖNNYEDÉN RÁJÖTTÖK A VÁLTÁSOK HELYÉRE!

Kereső

Használd a keresőt!!! Könnyebben rátalálsz a dalra! Akár csak írd be az előadót, vagy egy részt a szövegből...

Dalkereső

Szemerédi Bernadett - Hallelujah (Leonard Cohen)

   Nos Rebeka itt van Sz. Bernadett előadásában a dal. Hallelujah! :D Az akkordok ennél a dalnál nem nehezek. Megjegyzem az eredeti Cohen C-ben van, talán úgy még könnyebb, viszont itt az utolsó versszaknál történő transzponálás miatt még egyszerűbb is a gitárjáték. Az A7 helyett Am lenne a pontosabb akkord, de a Hm kezdőknek nehezítené a dalt. Mondjuk egy görbe estén senki nem veszi észre, ha nem transzponálunk :D S az egész dalt a számunkra kedvező hangnemben játsszuk végig. A ritmus viszont kissé nehézkes lehet kezdőknek, hiszen legtöbb dalunk 4/4-ben íródott, ez a dal, pedig 3/4-es, azaz 6/8-os. Tehát minden ütemben 6 darab nyolcad van kíséretkor.  Jó hír, hogy ez a legegyszerűbb bontás! Tehát Basszus hang, majd G-húr, H-húr, E1-húr, aztán vissza felfelé a húrokon: H-húr, G-húr, és meg is van a hat darab nyolcad. tehát húrok a kíséret szerint: Bassz-G-H-E1-H-G. Persze pengethetjük is. legegyszerűbb a basszus-le-le-bassz-le-le. Vagy bassz-szünet-le-bassz-szünet-le(tá-ti-tá-ti). Nagyon jól hangzik, ha az első két lepengetésnél ( vagy egy szünettel hagyjuk kicsengeni tá-ra, és csak egyet pendítünk) nem pengetjük meg az összes alső húrt, inkább csak a basszus hangtól a G húrig mégpedig a hüvelyk ujjunk ujjbegyével, majd a harmadik nyolcadot, mutatóujjunkkal pendítjük - körömmel - az alsó húrokon. Ez szép hangsúlyt ad a dalnak.  Az egyetlen gyorsabb 3/8os váltás, az A#-C ( a transzponált versszakban C-D )itt a 2 akkord ad 1 ütemet, tehát 3x pendítjük egyenként. Bontva: (A#)basszus - Ghúr - Hhúr - (C)basszus - Ghúr - Hhúr. Pengetéskor pedig hüvelyk-mutatóujjköröm-mutatóujjköröm-hüvelyk-mutatóujjköröm-mutatóujjköröm. Persze, mint minden dalt mikor már jól megy kedvünkre színezhetünk, kalapácsokkal, sétáló basszussal, vagy bontott gitárjátékból való pengetésre váltással. 
   Az intró első sora egy egyszerű dallamjátékkal megy ami valójában az utolsó refrén sor is lehet. (Majd ha újratelepítettem a GitarPro-t akkor megcsinálom a tabot.) Kihagyható az intróból.
Jó gyakorlást kívánok!



intro: A# / F C 

       F Dm F Dm

    F                   Dm
  E titkos akkord, mely szívemben szól,
       F              Dm
  mint Dávid lantja a zsoltárokból,
    A#            /            F    C
  Belőled indul s Hozzád visszatér.
    F               A# - C
  A sok-sok dal úgy felkavar,
     Dm              A#
  de mélyen zeng egy ősi hang:
     C           A7            Dm    Dm|
  Ne félj, hited elég a hosszú útra!
       A#  /      Dm   /
  Halleluja, halleluja,
       A#  /      F  C
  halleluja, halleluja!

F Dm F Dm

(Nincs földem és nincs vagyonom,
a szükségest mégis megkapom,
Te mindent értesz, gondot viselsz rám.
Köszönöm, hogy sosem hazudsz,
nem ítélsz, bár bűnömről tudsz,
hadd zengjen másként most e Halleluja!
Halleluja, halleluja,
halleluja, halleluja!)

Te ott vagy, hol a szeretet győz,
hol kételyt bizonyosság előz,
itt vagy vélem, érzem, szüntelen,
mint fény ajtómnak kulcslyukán
vagy billentyű a zongorán,
s csak állok én, a szívem lángra gyúlva.
Halleluja, halleluja,
halleluja, halleluja!

F Dm F Dm F Dm F D


      G           Em 
Ma is köszönöm az életet,
     G            Em
hogy napról napra több lehetek,
     C            /               G   D
hogy ajkamon oly' tisztán cseng a szó.
  G           C  - D
A megváltásra gondolok,
       Em        C
s hogy karjaidba bújhatok,
  D             H7         Em   /
dicsőség Néked, hála Néked újra!
     C   /      Em
Halleluja, halleluja,
     C   /      G  D
Halleluja, halleluja,

2 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek! Abban tudnál-e segíteni, h megtaláljam a Halleluja olyan feldolgozását, amely csak a zenét tartalmazza. Egy jótékonysági rendezvényen szeretnénk énekelni csoportunkkal, és időben kezdenénk a gyakorlást. Köszönöm, ha segítesz. simonneedit@citromail.hu

    VálaszTörlés